Hoe auto- en motorrijschool Vriends omgaat met het Corona-Virus

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het Corona-virus in Nederland, Informeren wij je graag hoe rijschool Vriends hiermee omgaat.

 

23-03-2020

Wat betreft de rijscholen zijn nog geen beperkingen afgekondigd. En kunnen rijlessen gegeven worden maar er worden door ons een aantal maatregelen in acht genomen met de hygiene zoals het RIVM het voorschrijft. Alle Examens en toetsen bij het CBR zijn uitgesteld tot 6 April.

Vooralsnog gaan de motorrijlessen door, omdat wij denken dat we zoveel afstand hebben tussen leerling en instructeur dat de minimale afstand gewaarborgd kan blijven.  Wel vragen wij of onze leerlingen een eigen helm en handschoenen willen dragen.

Met het geven van autorijlessen zijn we tot nadere berichtgeving betreft het Corona-Virus gestopt.

 

26-03-2020

Helaas moeten we door de Corona maatregelen ook stoppen met het geven van motorrijles.

 

Geldigheid theoriecertificaat

Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

01-04-2020

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot en met tenminste 28 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (code 95). Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald.

Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Het CBR is in overleg met alle relevante partijen om te bepalen hoe lang het theoriecertificaat geldig moet blijven door de maatregelen tegen het coronavirus.

01-05-2020

Vanaf 1 Mei zijn motorrijlessen weer toegestaan. Het CBR gaat vanaf 11 Mei weer beginnen met het AVB examens (Algemene Voertuig Beheersing) af te nemen. De datum waarop AVD (Algemene Verkeers Deelname) examens weer worden afgenoem is nog niet bekend.

Wij vragen onze leerlingen zelf voor een helm, handschoenen en eventuele motorkleding te zorgen.

Na elke rijles word de geluidapparatuur gereinigd.

Autorijlessen zijn nog niet toegestaan.

06-05-2020

Vanaf 11 Mei is het geven van autorijles toegestaan.

In overleg met onze leerlingen zoeken wij naar gepaste oplossingen.

 

14-12-2020

Helaas zijn wij genoodzaakt om per direct de auto- en motorrijlessen stopt te zetten. 

In navolging van het kabinetsbesluit tot een lockdown gaan per dinsdag 15 december alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten niet door bij het CBR.

Deze situatie duurt in ieder geval tot en met 19 januari. Het gaat voor de komende 5 weken om ca. 190.000 examens, toetsen en rijtesten. Alle examens kunnen zodra dat weer veilig kan zonder extra kosten worden ingehaald. Om hamsteren te voorkomen zijn de reserveringswebsites van het CBR sinds maandagmiddag tijdelijk dichtgezet.

Kandidaten die deze week een examen, toets, rijtest of cursus zouden doen, krijgen vanavond nog bericht van het CBR. Later deze week ontvangen de andere kandidaten ons bericht.