Autorijles

Beginnen met autorijles? Dit kan nu al vanaf de leeftijd van 16,5 jaar. Je wilt dan natuurlijk wel een goede opleiding, want dat is wel zo veilig. Dit kan bij Auto- en Motorrijschool Vriends.

De autorijlessen

Kom je bij Auto- en Motorrijschool Vriends lessen, dan ben je verzekerd van kwaliteit. Onze rijopleidingen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs met jarenlange ervaring. Zo wordt je niet alleen goed voorbereid op je examen, maar je weet ook zeker dat je na je examen zelf veilig de weg op kunt. SLAGINSPERCENTAGE CBR

Bij Auto- en Motorrijschool Vriends bepaal je zelf hoe vaak je wilt lessen, hoelang je wilt lessen en wanneer. Wel zo prettig. Zo kun je de autorijlessen goed afstemmen met bijvoorbeeld je studie of werk, want ook je ophaaladres kun je met de instructeur afstemmen. Wij lessen in en om Rotterdam (incl. Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk).

Tussentijdse toets

Het is bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) mogelijk om tijdens je rijopleiding een proefexamen af te leggen. Dit wordt de tussentijdse toets genoemd. Deze toets kan worden aangevraagd als ongeveer 75% van je rijopleiding erop zit. De toets verloopt hetzelfde als het echte examen. De toets is niet verplicht, maar wel verstandig om te doen. Door de tussentijdse toets weet je namelijk precies wat er van je wordt verwacht tijdens het examen en krijg je inzicht in de punten waar je nog aan moet werken. In de lessen na je toets kun je hier dus extra aandacht aan besteden. Tijdens de toets moet je ook een aantal bijzondere manoeuvres uitvoeren. Doe je dit goed, dan krijg je hiervoor vrijstelling op je examen.